Over AINA

“AINA schrijft Nederlandstalige popmuziek met een vleugje Nashville. Geïnspireerd door de muziek van Hunter Hayes en the Eagles en de teksten van Bløf, schrijft AINA haar muziek”.

Na een vooropleiding aan the London Music School en tijdens haar studie aan het Conservatorium, kwam in 2014 tijdens haar laatste jaar Gitaarlem op haar pad.
Gitaarlem was een initiatief van o.a. Speelman&Speelman en Giel Beelen waarbij een album werd uitgebracht waarvan de opbrengst naar Serious Request ging. AINA stond op het album met artiesten als Jacqueline Govaert, Alain Clark, Chef ‘Special & Van Velzen en het album werd ruim 10.000 keer verkocht. Ze maakte hierna haar radioprimeur op nationale radiozender 3FM. De grote afsluiter was het Gitaarlem concert in een uitverkocht Patronaat waarna de opbrengst bekend werd gemaakt in het glazen huis.
Nadat haar nummer ‘Dit gaat om jou’ op het Gitaarlem album goed werd ontvangen, koos AINA er voor volledig over te gaan op Nederlandstalige muziek.

Na een succesvolle crowd-funding te hebben afgerond bracht ze in juni 2016 haar debuut EP uit met ‘De Horizon’ als titeltrack. De live video werd gedraaid op 100%NL TV, ze speelde bij Radio NPO1 en werd genomineerd als creatieve powervrouw bij de Viva Awards. Er volgde een periode van veel schrijven, inspiratie opdoen en veel optreden, waarna ze bezig is te werken aan een eerste album.
De sound is volwassener en gaat meer terug naar de kern van AINA, namelijk pop met een vleugje Nashville.
Live is AINA een ware frontvrouw die geheel verweven is met haar band door het jarenlange samen spelen. De band klinkt stevig en de melodieën catchy, waardoor ze het publiek weet te boeien en raken. Akoestisch of groots met band, AINA staat als een huis.”

DOWNLOAD NU
PERSKIT
FOTO'S - BIO - CONTACT

DISCOGRAFIE

2016          De Horizon single release

ISOLDE RECORDS

2016          De Horizon debuut EP

ISOLDE  RECORDS

2016         MASKER

ISOLDE RECORDS

2014          Dit gaat om jou

3FM SERIOUS REQUEST